Яловичий
Яловичину нагрівають, щоб відокремити білок, потім фільтрують від холестерину, жирів і води. Отриману масу подрібнюють, перетворюючи в чисте спортивне харчування для розвитку мускулатури.
Плюси і мінуси м'ясного білка:
1. Без жирів і вуглеводів. Це відмінний вибір для жорсткої дієти або підготовки до змагань.
2. Високий вміст білка — до 95-100%, з високим рівнем BCAA. Аналогічний результат дає тільки ізолят сироватки.
3. Біологічна цінність. Він засвоюється на 100% і має найвищу швидкість перетравлення. Цим він перевершує альтернативи сироватковим комплексам — соєвий та яєчний білок.
4. Швидка дія. Білкові молекули розщеплені до амінокислот, тому він перетравлюється та потрапляє в кров за 20-40 хвилин, підтримуючи високий анаболізм.
5. До 4 грамів креатину, вітаміни й мінерали. Це відоме джерело енергії для інтенсивних і тривалих тренінгів. Він стимулює ріст м'язів, захищає їх від виснаження. Також спорт-харчування багате вітамінами A, C і групи B, мінералами кальцієм, фосфором, магнієм, натрієм і фтором.
Недоліки: сильно піниться при змішуванні, не можна вживати з молоком, складно підібрати приємний смак.